top of page
  • Skribentens bildJonas

SVENSKA MÄSTARE I PUB-Quiz!


På bilden: Mina lysande lagmedlemmar Daniel, Christine, (jag) och David!


Ändå sedan jag förberedde mig för Smartare än en femteklassare och upptäckte hur otroligt roligt det var att lära sig om alla möjliga saker har jag varit smått besatt av frågesport.


För ett par år sedan hade jag turen att träffa några andra med samma brinnande intresse och sedan dess frekventerar jag pub-quizen i Göteborg med en sann quiz-dåres entusiasm! :)


Ett av de roligaste quizen att gå på har varit Det Stora Sverige-Quizet på Bishop's Arms. Det är nämligen inte bara ett enkvällsquiz utan en riksomfattande tävling där omkring 600 lag gör upp om vilket som är Sveriges starkaste quiz-gäng. Under hösten hålls fyra deltävlingar och de tio lagen med högst totalpoäng efter dessa tar sig till den stora finalen i Stockholm under våren.


Efter att ha kvalificerat oss förra året men besvikna fått se finalen ställas in i pandemi-tider var det med stor glädje vi i år åkte upp till Stockholm för att möta Sveriges quiz-grädda. Och det gjorde vi verkligen, vart man än vred huvudet såg man ansikten man kände igen från Postkodmiljonären, Muren, Vem vet mest och gamla Jeopardy-avsnitt. Stormästare, miljonvinnare, murbräckor. Det blev en oerhört hård kamp men i slutändan lyckades vi sno åt oss segern med en ynka poäng!


Här nedan kan du kika på de 40 frågorna från finalen samt de rätta svaren. Vi hade fel på fråga 18 och 19. Om du tycker att frågorna ser roliga ut är det förstås fritt fram att sätta ihop ett lag till nästa säsong som drar igång i höst. Alla kan vara med och man får vara mellan en och fyra i laget. Hoppas att vi ses i Stockholm nästa vår! :)


Här är filmmusiken till fråga 26 (tryck och blunda om du inte vill se svaret) och här intromusiken till tv-serien i fråga 40 (samma där).Svar:


Resultatlista:


Läs mer om Det Stora Sverige-Quizet här.

734 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page