top of page
  • Skribentens bildJonas

Lär dig geografi med minnestekniker!

SKAFFA ETT SUPERMINNE LEKTION 5 GEOGRAFI

Efter åratal av ursäkter och sidospår har jag nu precis klippt klart nästa minneslektion (FÖRLÅT alla som eventuellt har väntat ivrigt!). Den här gången handlar det om kartgeografi, ett av de ämnen som kanske allra mest lämpar sig för att angripa med minnestekniker.


"Lär dig Sydamerikas länder på 5 minuter" kan låta som en djärv titel, men jag vågar påstå att det är sannolikt att man kan de flesta av länderna efter en enda genomgång av videon. Och ser man den en gång till bör man snart vara bombsäker på var de ligger! Jag bör kanske varna för att metoden som lärs ut i klippet är rätt kraftigt beroendeframkallande. Sedan jag började använda den har jag inte kunnat låta bli att kasta mig över alla möjliga kartor. Här kan du se mig köra en speedrun på samtliga Seterras. Rumäniens län kanske inte är något jag haft jätteanvändning av att kunna, men jag hade riktigt kul när jag lärde mig dem! Hoppas att du får minst lika kul med Sydamerika! Förhoppningsvis återkommer jag snart med en uppföljare om hur man kan minnas alla huvudstäderna!
1 258 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page