(Uppdatering från Indien kommer snart!)

Bara en dryg vecka efter mitt livs första Oslo-besök bar det iväg igen! Den här gången åkte jag dit ensam, för att vara med på NRK(Norges motsvarighet till SVT):s höstlansering. Anledningen till att min närvaro önskades är att jag tidigare i vår fick besök av ett norskt TV-team som filmade en rad roliga minnesstunts avsedda att dyka upp i NRK:s nya dokusåpa ”Hjernekamp” i höst. Som jag har förstått det så ska deltagarna i Hjernekamp tävla mot varandra i diverse intelligenskrävande utmaningar. I kontrast till andra dokusåpor har de alltså här försökt samla så smarta deltagare som möjligt. 🙂 Min och stuntens roll i det hela är mest att ge inspiration och minnestips till deltagarna.

För att komma till Oslo fick jag denna gång flyga, via Arlanda. Flygturen var väldigt fin men också ångestladdad, eftersom jag hela tiden plågades av ett starkt sug att hoppa ut ur planet. Jag och min yngsta bror Hannes gick en fallskärmskurs förra året – det är helt underbart!! – men bestämde oss i våras efter flera veckors riskanalyserande vånda för att inte fortsätta hoppa i nuläget. Jag ångrar det varje gång jag ser moln från ovansidan.

Efter att ha anlänt på tisdagskvällen och osannolikt nog träffat på en av de cirka tre norrmän jag över huvud taget känner på en restaurang i centrala Oslo sov jag en god natts sömn, smaskade i mig hotellfrukost (jordnötssmörmackor och tre sorters smoothie) och tog tunnelbanan till NRK:s högkvarter med en 30-kronorsbiljett.
NRK2

Jag blev väl mottagen, fick en egen loge och nya kläder – fivefingers, sommarshorts och en hemmålad T-shirt gick tydligen inte ihop med klädkoden. Efter att ha prövat ett dussin kavajer kom stylisten till min stora lättnad fram till att jag absolut inte var någon ”dressman” och jag tilläts ha något mer avslappnat. I det enorma ”utklädningsrummet” fanns oändliga rader med allsköns munderingar och hattar. Där fanns till och med ett stort utbud av sombreros, något som tyvärr inte verkade vara aktuellt.

NRK1Själva lanseringen var väldigt storslagen. I en spatiös studio med en läktare fullproppad av journalister och en snitsig bioduk satt jag tillsammans med vad som troligen var Norsk TV:s nuvarande grädda och lyssnade till konferencierernas muntra presentationer av höstens utbud som däremellan spelades upp i form av biosnygga teasers. Då och då togs någon som skulle vara med i något av programmen upp på scenen och blev intervjuad. Även jag fick svara på några frågor i samband med att de visade en bit av ett klipp från Göteborg där jag memorerar ordningen på korten i en kortlek åkande Lisebergsbanan. Veldi morsomt! 🙂

Länk till sändningen av höstlanseringen